Kyllingeburger

En lækker kyllingeburger, med en dejlig saftig kyllingebøf lavet af hjemmelavet kyllingefars. Det er meget nemmere, end det lyder til og så smager det “voldgodt”, som min dreng sagde.

Så fik vi prøvet en kyllingeburger og det kan bestemt anbefales. Jeg har opskriften fra en af mine gode kogebøger: LCHQ af Paulún. I stedet for at gå low carb og pakke burgeren ind i salatblade, valgte jeg at bage burgerboller til. Det er altså bare ikke det samme uden lidt brød til og det tager (næsten) ingen tid at banke et par burgerboller sammen.

Fyldet er ganske simpelt salat og dejlig krydret burgerdressing lavet på græsk yoghurt af min bedre halvdel. Så udover, at det føles som en megasund burger, så smagte den rigtig godt. Specielt den let krydrede kyllingefars samler burgeren perfekt. Der kom lidt hakket citrongræs i kødet og det gav en rigtig frisk undertone til bøffen uden at den dog smagte af citron. Man kan sagtens bruge lidt revet citronskal eller citronpeber i stedet. Har man en blender, er det ingen sag at lave kyllingefars. Den bliver en smule rustik, men det gør kun gode ting for bøffen.

Kyllingeburger
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 800 g filet af kyllingelår
  • 1 stilk citrongræs (eller 1/2 tsk citronpeber)
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 1/2 æg
  • 2 spsk rasp
  • Olivenolie til stegning
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • Iceberg salat
  • 8 burgerboller
Burgerdressing
  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk Sambal Oelek (eller sød chilisauce)
  • 3 tsk pickles (eller hakkede cornichoner)
  • 2 spsk ketchup
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Bland burgerdressingen af yoghurt, presset hvidløg og de øvrige ingredienser og lad den trække i køleskabet.

  2. Hak stilken af citrongræs fint. Kom kyllingekødet i en blender og tilsæt citrongræs, salt og peber. Blend det til en fars.  

  3. Rør farsen med æg og rasp og form 8 bøffer. 

  4. Steg bøfferne ca. 6 minutter på hver side ved middelvarme 

  5. Server burgeren med salat, dressing, kyllingebøf, tomater og rødløg i ringe.

Noter

(burgeren bliver ikke dårligere, hvis man tilføjer to skiver bacon)

 

Der skulle bruges filet af kyllingelår til farsen. Det har jeg endnu ikke set i disken, men ved et mystisk tilfælde, var der en hel kølemontre med filet af kyllingelår på tilbud, da jeg skulle handle ind. Men når de alle andre dage ikke har det, kan man enten købe kyllingelår og skære kødet fri eller bruge kyllingefilet. Der er dog mest smag i lårene, så dem vil jeg foretrække.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

2 Comments

  1. Zackarias

    Den ser lækker ud!

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig ?