Burgerboller

En burger med hjemmelavet bolle smager meget bedre! Denne opskrift giver lækre, sprøde og luftige burgerboller, som bare virker hver gang, uanset om det er almindelige burgere, sliders eller kyllingeburger. Det har været et af de punkter, hvor der blev sprunget over og købt færdige burgerboller – men hold nu op! Når man først har fået en burger på hjemmelavede boller, så kan det være meget svært at gå tilbage til købe-bollerne igen.

Gourmet BurgerKyllingeburgerLakseburger

Gourmet Burger | 6pm.dk



Burger med laks i speltbolle

Jeg har efterhånden afprøvet en del opskrifter og da jeg skulle lave sliders på et tidspunkt, faldt jeg over denne opskrift på louisesmadblog – og den har vi brugt siden. Der er til 12 sliders eller 8 almindelige (mellemstore) burgere.

Mens burgerbollerne hæver, lægger jeg gerne en bageplade ovenpå husholdningsfilmen over bollerne. Så holder bollerne sig flade og perfekte til burgere.

  

 

Burgerboller
Antal: 8 burgerboller
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel (A38, fromage fraiche, skyr eller lignende)
  • 50 g gær
  • 60 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø eller nigellafrø til pynt
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt, salt, sukker, smeltet smør.

  2. Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.

  3. Form 8 boller og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 1 time.

  4. Pensl med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø.

  5. Bag ved 230°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.

  6. Lad dem køle af på en rist.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig ?