Pasta med medister | 6pm.dk

Pasta med krydrede minifrikadeller

Steg det letkrydrede kød fra en medister, kom sprøde grøntsager ved, kog pastaplader og voilá – på ingen tid er der den lækreste italienske pastaret.

Denne ret er fantastisk på en hverdagsaften, fordi den er nem og hurtig, og samtidig er den ligeså god til en frokost med forskellige små tapasretter.

Der er ikke mange ingredienser i denne ret og ikke mange krydderier, så det vigtige for en god oplevelse er gode råvarer. Så køb en god medister og brug friske grøntsager.

Tips

  • Kog først pastaen, når den skal bruges. Ellers klistrer den sammen.
  • Lad retten stege let i 15 minutter, så både grøntsager og kød får lidt farve.

Pasta med krydrede minifrikadeller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 400 g friske lasagneplader
  • Olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 500 g medister
  • 1 løg i tern
  • 1 squash i tern
  • 2 stængler bladselleri i tern
  • 8 soltørrede tomater
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 50 g parmesan
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Klem farsen fra medisteren ud på en varm pande med olivenolie. Bryd farsen op til mini-frikadeller og steg ved jævn varme, til de er gyldne.
  • Skær løg, squash og selleri i tern og kom det på panden. Hak de soltørrede tomater groft og kom dem på panden. Krydr med peber og steg ved jævn varme i 15 minutter til det er mørt. Krydr med lidt salt og eddike og lad eddiken koge ud. Tag laurbærbladene fra.
  • Skær pasta i ulige stykker på ca 5 cm og kog det i små portioner i 2 min. Lad det dryppe af (gem noget af vandet) og kom pastaen direkte ned til kødet. Så klistrer den ikke sammen. Kom 1/2 dl vand fra pastaen i retten.
  • Riv parmesan i retten og dryp med 1-2 tsk olivenolie. Varm det igennem, så saucen bliver lidt tykkere. Juster saucen med parmesan eller vand fra pasta.
  • Serveres med revet parmasan over og evt lidt mere olivenolie dryppet over.

Prøv også retten sammen med andre små retter til en tapas eller til et ostebord.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.