Rodfrugtfritter med fennikel og hytteost | 6pm.dk

Rodfrugtfritter med fennikel og rygeost

Sprøde rodfrugtfritter giver flotte farver på bordet og så smager de bare godt. De er et godt og sundt alternativ til pommes frites og en god måde at få sine rodfrugter på. Selv ungerne kan “snydes” til at spise persillerødder og pastinakker på denne måde.

Rodfrugtfritterne er en af mine foretrukne tilbehør til et godt stykke kød eller sågår Fish and Chips. I denne opskrift er de krydret med fennikel og rygeost, som giver en lidt speciel men virkelig god smag, som passer rigtig godt til en god steg.

Mit valg af krydderi er meget afhængig af, hvad fritterne skal serveres til, men hvidløg, estragon og friske krydderurter som rosmarin eller timian er blandt mine favoritter. Rodfrugter har også en god smag i sig selv, så simpel olivenolie og havsalt giver også gode fritter.

Rodfrugtfritter med rygeost

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 kg blandet persillerødder, pastinak, rødbeder, gulerødder (evt. kartofler)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g rygeost

Sådan gør du

  • Skræl persillerødder, pastinak, rødbeder og gulerødder, og skær dem i tykke bjælker eller både. 
  • Læg snitterne ud på 1-2 bageplader med bagepapir og dryp med olivenolie. Rør dem godt rundt, så olien fordeles. Krydr med fennikel og groft havsalt. Bag dem i 45 minutter ved 210°C varmluft til de er let gyldne og sprøde.
  • Serveres varme med rygeost over.


Krydringen af rodfrugtfritterne er inspireret af Rigeligtsmør.dk. Prøv siden for inspiration til gode middagsretter.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.