Morgenboller | 6pm.dk

Morgenboller

Bollerne er nemme at lave, bløde og lækre indvendigt med en god krumme – og så ser de godt ud. Hemmeligheden er yoghurt og lidt smør.

Nu har jeg efterhånden en del gode opskrifter på forskellige boller, og når man har fundet noget, der virker, så er der normalt ingen grund til at prøve så mange andre opskrifter. MEN… jeg må sige, at denne opskrift giver nogle virkelig gode, bløde og lækre morgenboller. Det er en ny favorit.

Morgenboller | 6pm.dk

Tid

Det tager ca 2 timer at lave disse boller, og hvis man har tiden søndag morgen, så er det perfekt.
Men de kan sagtens koldhæve natten over, og så tager det blot 1/2 time at få friskbagte morgenboller.

Morgenboller
Forb. tid
1 t 45 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
2 t
 
Antal: 12 boller
Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 25 g gær (10 g for koldhævning)
  • 2 dl yoghurt naturel eller A38
  • 1 æg
  • 1 spsk rørsukker (eller sirup)
  • 2 tsk salt
  • 75 g smør, smeltet
  • 200 g durummel (eller spelt, fuldkorn)
  • 500 g hvedemel
  • lidt mælk
Sådan gør du
  1. Opløs gær i lunkent vand*. Tilsæt yoghurt, og durummel og ælt dejen.

  2. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og et pisket æg.

  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.

  4. (Koldhævning: Stil dejen i køleskabet 8-12 timer og form bollerne om morgenen. De behøver ikke efterhæve.)

  5. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 60 minutter. Form 12 boller på bagepapir. Lad dem efterhæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.

  6. Snit evt et pænt mønster med en skarp kniv**. Pensl med lidt mælk og drys med hvedemel sigtet gennem en si.

  7. Stil en skål med vand i bunden af ovnen. Dampovn: ca. 80% de første 10 min.

    Bag ved 200°C varmluft i 15-18 minutter til de er gyldenbrune.

Noter

* Hvis man har en maskine, der kan give varmt vand, så bruger jeg gerne ca. 1/4 kogende vand og 3/4 koldt vand til at give den rette temperatur. 

** Jeg er ikke så kunstnerisk anlagt, så to snit er rigeligt fint.

Morgenboller | 6pm.dk

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.