Pasta med Kødboller

Endnu en vidunderlig Jamie-inspireret pastaret, som bringer lykke herhjemme. Med de friske krydderier bliver kødbollerne helt fantastiske. Blandet med pasta i en dejlig tomatsauce, som jeg har piftet lidt op med lidt chili og chipotle, bliver det til en nem og lækker ret, som både børn – hvis man holder lidt igen på chilien – og voksne kan lide. Jeg hakker enden af chilien og smager på den, inden jeg kommer den i. Der er kæmpe stor forskel på styrken selv i samme pakke. Så hakker jeg chilien med kerner og det hele, fordi det er nemmest. Når man har afprøvet smagen et par gange, lærer man hurtigt at justere mængden af chili.

Jeg steger i ganske almindelig jomfruolivenolie. Vedholdende rygter siger ellers, at man skal undgå koldpressede olier, og i stedet anvende dem direkte i maden. Men det er nok mere et rygte end videnskabeligt bevist. Min egen lille stegetest har gang på gang vist, at man sagtens kan stege i olivenolie. Hvis man ikke er så meget til smagen fra olivenolie, kan man i stedet anvende rapsolie.

Pasta med Kødboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl friske krydderurter (oregano rosmarin)
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • olivenolie
  • Pasta eller Spaghetti
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 løg, hakket
  • 1 chili (efter smag)
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chipotle
  • Basilikum til pynt
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Bland det hakkede kød med salt, æg, krydderurter, revet løg og rasp.
  • Form farsen til små kødboller og steg dem i olivenolie ved god varme.
  • Steg det hakkede løg blødt et par minutter i en gryde. Tilsæt finthakket chili og hvidløg i skiver og steg yderligere 1 minuts tid. Tilsæt tomaterne og chipotle og lad det simre, mens pastaen sættes over.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt vand med salt. Hæld pastaen op i en stor serveringsskål.
  • Tilsæt basilikum til tomatsaucen og varm hurtigt igennem. Tilsæt kødbollerne til saucen og hæld det hele over pastaen. Drys med friske revne basilikumblade og friskrevet parmesan.

Tip.
Jeg har ladet mig fortælle, at man skal købe hele flåede tomater i stedet for de hakkede tomater på dåse. Årsagen er, at de hakkede tomater også består af 2. sorteringstomater, som giver de lidt kedelige grønne stykker i saucen. Desuden har de hele tomater bevaret deres struktur og er ikke så vandede, som de hakkede kan være.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
Friske krydderurter

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.