Insalata di ceci, pollo e pomodori

Det sker af og til, at der skal ryddes lidt op i køleskab, fryser og skabe. Så kombineres ingredienser til nye og spændende retter, men oftest inspireret af en anden opskrift. Faktisk hedder retten Insalata di fagioli e pomodori, men jeg havde ikke nogle hvide bønner “fagioli”. Til gengæld fandt jeg nogle kikærter “ceci”, og det virkede perfekt. Denne super lækre italienske salat kan sagtens kombineres med f.eks. “tonno” eller den dejlige “pollo”, jeg fandt i fryseren. Når salat er hovedretten, skal der kød i – en salat uden kød er blot tilbehør.

Insalata di ceci, pollo e pomodori
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 3 kyllingefileter
  • 1 ps frisk mozzarella
  • 1 ds kikærter eller hvide bønner
  • 4 tomater
  • 1/2 bundt basilikum
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skær kyllingefileter i mindre bidder og steg dem på en pande.
  2. Bland skyllede og afdryppede kikærterne med tomater i både og uden kerner, peberfrugt i strimler, løget i både eller ringe og hakket hvidløg. Tilsæt kyllingen. Riv mozzarella i mindre stykker og bland i salaten.
  3. Bland dressingen af eddike, olie, salt og peber og vend i salaten.
  4. Riv basilikum i grove stykker og drys over salaten. Slut af med lidt friskkværnet peber.
Noter

Når man bruger frisk mozzarella, må man aldrig skære osten! Den skal rives i bidder med fingrene. Så får man den optimale smag og texture ud af osten, som italienerne ønskede det, da de opfandt mozzarella - siger Jamie... og det virker.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.