Spicy ungarsk gullasch

Jeg fik denne klassiske ungarske gullasch på en skiferie i Østrig. Kuhstall i Wagrain laver absolut den bedste gullasch, jeg nogensinde har smagt. Opildnet af den gode smag har jeg søgt efter en opskrift, der kommer så tæt som muligt på min oplevelse i Østrig. Det er efter flere forsøg blevet til denne opskrift, som med kommen og røget paprika giver en god og kraftig krydret smag, som jeg syntes hører hjemme i gullaschen. Den skal ikke være Chili Con Carne stærk, men man må godt kunne smage den røgede paprika og chilien. Jeg bruger bov, fordi der er rigtig god smag i kødet; det skal blot koge mindst 3 timer. Kartoflerne kan enten simre med i retten (min favorit) eller serveres som kartoffelmos (børnenes favorit).

Spicy ungarsk gullasch
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
3 t
Samlet tid
4 t
 
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 150 g bacon i tern
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kg bov ko eller kalv
  • 3 spsk mel
  • Olivenolie
  • 6 spsk paprika
  • 50 g smør
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl oksebouillon
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk konc. tomatpure
  • 2 tsk kommen
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/4 tsk røget paprika
  • 1 chili
  • 2 rød peber
  • 250 g champignon
  • 4 gulerødder
  • 1,5 kg kartofler i tern eller
Kartoffelmos
  • 1,5 kg kartofler
  • 3 dl mælk
  • 75 g smør
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Creme Fraiche 38%
  • 2 Flutes
Sådan gør du
  1. Bacon steges og sættes til side. Løg i store tern og hakket hvidløg steges i lidt smør og sættes til side.
  2. Bland bov i tern med 3 spsk mel. Brun 5-6 spsk paprika i 25 g smør og brun kødet i portioner. Tilsæt rigeligt olivenolie. Læg bacon, løg og bov tilbage i gryden.
  3. Tilføj rødvin og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt bouillon (1 okseboullion og 1 grøntsagsbouillon), tomatpure rørt ud i lidt fond, kommen, laurbærblade, salt, peber, finthakket chili, røget paprika, rød peber i store tern, champignon i kvarte og gulerødder i skiver.
  4. Kog i mindst 3 timer - jo længere jo bedre.
  5. Tilsæt 1,5 kg kartofler i store tern de sidste 60 min før servering (eller lav kartoffelmos 30 min før).
  6. Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre 20-25 min i mindre stykker uden salt. Damp tørre. Mos groft og tilsæt mælk, smør, salt og peber.

  7. Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brød.
Noter

Dette fuldkornsflutes er perfekt til at få det sidste gullasch op fra skålen.  

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

ungarsk gullasch

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.