En nem og simpel salat, som er dejlig frisk med mandariner. Den passer som tilbehør til det meste og selvom mandariner hører efteråret til, er salaten meget sommerlig. Dressingen er en olie-eddike blanding med honning som med og uden ekstra krydderier passer til langt de fleste salater.
Mængden er beregnet som tilbehør til en hovedret. Jeg har for eksempel brugt den som tilbehør til en spaghetti carbonara.
Salat med mandariner
Ingredienser
- 2 hjertesalat
- 25 g pinjekerner
- 2 mandariner
- 50 g pecorino ost (eller parmesan)
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike (eller vineddike)
- 1 tsk honning
- salt
Sådan gør du
- Rist pinjekerner på en tør pande.
- Riv hjertesalat i mindre stykker og bland med pillede mandariner skåret i tynde skiver. Skær tynde skiver pecorino med en kartoffelskræller og fordel dem over salaten sammen med pinjekernerne.
- Bland olie, eddike, honning og salt og bland dressingen i salaten lige inden servering.
Noter
Variationer
Salaten kan udvides med næsten alt fra grøntskuffen, og her er lidt inspiration:- 1 æble i tern eller tynde både
- suppler med andre salater (babyspinat, grønkål)
- suppler med en håndfuld fintskåret kål (spidskål, hvidkål, rødkål)
- 50 g valnødder hakket groft
- 2 snittede forårsløg
- 1 granatæble
- en lille håndfuld tranebær eller rosiner
- Brug forskellige eddiker (hvidvinseddike, æblecidereddike, lys balsamico)
Opskriften er inspireret af Jamie Oliver, som igen viser, at få simple men gode ingredienser giver en ret, som er både nem at lave, velsmagende og god for øjnene.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk