Spaghetti Bolognese

Spaghetti bolognese er om noget den perfekte pastaret. Den er simpel og velsmagende og alle kan lide den. På typisk italiensk vis laves den med meget få ingredienser og lidt kærlighed til en ret, som både er super nem at lave og som smager super godt.

Man kan altid udvide opskriften til en mere sofistikeret version af Ragú ala Bolognese, som smager godt i sig selv. Men skal det være nemt og hurtigt, er det denne opskrift, der virker bedst. Opskriften er baseret på italienernes klassiske kogebog: Sølvskeen, med lidt få tilføjelser, så den bliver lidt fordansket. Man kan jo næsten ikke forestille sig en bolognese uden bacon og cocktailpølser.

 

Spaghetti Bolognese
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • Olivenolie til stegning
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 gulerod
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk konc. tomatpure
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 tsk italiensk krydderi* (eller 1 tsk oregano + 1 tsk rosmarin)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 pk cocktailpølser
  • 400 g pasta
  • Parmesan
Sådan gør du
  1. Steg bacon i tern i en stor gryde. Tilsæt fintsnittet løg, selleri i tynde skiver og gulerødderne i tern og steg et par minutter til løgene er blanke.

  2. Tilsæt kødet og steg 5 min og pres evt. klumper ud med en gaffel.

  3. Rør tomatpure ud i lidt vand og tilsæt det sammen med hakkede flåede tomater. Tilsæt krydderier, læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt cocktailpølser de sidste 10 minutter før servering.

  4. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.

  5. Smag retten til med salt og peber og server med revet parmesan.

Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.