Ragú alla Bolognese

Denne opskrift på Spaghetti Bolognese er et sikkert hit i hele familien på trods af gulerødder og alle de andre gode sager i saucen. Der findes nok en personlig opskrift på denne spaghetti med kødsauce hos de fleste. Denne falder ikke langt fra de fleste, for det er en klassiker, som man ikke skal pille for meget ved. Alligevel har jeg gjort den personlig ved at tilføje lidt ekstra krydderier og eddike, som giver et ekstra pift til retten og gør den lidt mere frisk og lækker. Officielt får man åbenbart ikke spaghetti til denne ret men i stedet fettucine eller tagliatelle, men spaghettien fra Rummo passer bare super godt til.

Krydderier til Ragu alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 150 g røget bacon
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk konc. tomatpure
  • 1 glas rødvin (kan udelades)
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk vineddike
  • 1 tsk frisk oregano (1/2 tsk tørret)
  • 1 tsk frisk rosmarin (1/2 tsk tørret)
  • 1 tsk frisk timian (1/2 tsk tørret)
  • evt. meljævning
  • 400 g spaghetti (100 g pr mand)
  • Salt & friskkværnet peber
  • Bredbladet persille
  • Parmesan
  • Evt. godt brød

Sådan gør du

  • Steg bacon i tern i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og selleri i tynde skiver og gulerødderne i tern og steg et par minutter til løgene er blanke.
  • Tilsæt kødet og steg 5 min og pres evt. klumper ud med en gaffel.
  • Tilsæt tomatpure og rødvin og lad saucen simre til vinen er næsten fordampet.
  • Hak de flåede tomater og tilsæt dem sammen med bouillonen. Tilsæt krydderier og vineddike. Lad retten simre i 1-2 timer. Rør undervejs og tilsæt evt. mere vand. Saucen kan evt. jævnes med meljævning.
  • Kog pastaen “al dente”. På italiensk betyder det noget ala: “mør, men stadig med bid i”.
  • Smag til med salt og peber og drys evt. med persille. Server med revet parmesan og evt. dette gode brød eller ciabatta flutes til.

Tip
Det tager kun lidt ekstra tid at lave en dobbeltportion. Så er der mad i fryseren til en anden dag, hvor det skal gå lidt hurtigt.

Unødvendig information
Der findes ikke en oprindelig og autentisk opskrift, men for snart 34 år siden fastslog man hos Accademia Italiana della Cucina, at deres opskrift var den officielle Ragú alla bolognese.


Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.