Aftensmad

Kyllingelår i fad med nudler og grønt

Dette er en superlækker og nem opskrift på kylling i fad, som man kan variere i en uendelighed. Grundstammen er lækre kyllingeoverlår, som bare har lidt mere smag end et stykke kyllingebrystfilet. De krydres med favoritkrydderiet og klargøres i ovnen. Til sidst bager favoritgrøntsagerne med i 10 min og det hele serveres med det tilbehør, der nu er i skabet. Nemt, lækkert og en sikker succes.

Kyllingelår i fad med nudler og grønt

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 8 kyllingeoverlår
  • 1 usprøjtet citron
  • Olivenolie
  • 4 skalotteløg
  • 4 tsk kviste rosmarin eller 2-3 tørret rosmarin
  • 200 g grønne bønner
  • 1 squash
  • 200 g ærter
  • 1/2 chili
  • Salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta
  • 250 g nudler

Sådan gør du

  • Læg kyllingelårene i et smurt ovnfast fad og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber og revet skal fra citronen samt rosmarin. Skær citronen og skalotteløg i både og fordel mellem kyllingestykkerne. Steg det hele i ovnen ved 200°C i 45 minutter.
  • Kog bønnerne i 2 min. Skær squash i skiver. Fordel bønner, squash og ærter mellem kyllingestykkerne og steg yderligere 10 minutter.
  • Kog nudlerne og server med smuldret feta og en smule fintsnittet chili.

Tip
Varier retten med italiensk krydderi, indisk/asiatisk krydderi, kommen, hvidløg, chorizo, bacon, oliven, alverdens grøntsager; gulerødder, peberfrugter, forårsløg, fennikel, cherrytomater, pasta, ris, kartofler osv osv. Mulighederne er uendelige 🙂

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.