Go Back Email Link

Æg og skinke muffins

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

  • 4 skiver parmaskinke (eller prosciutto crudo)
  • 6 champignon
  • ½ rødløg
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 spsk olivenolie eller smør
  • 4 spsk revet mozzarella
  • 4 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180°C varmluft
  • Steg parmaskinke sprødt og læg det til side på et stykke køkkenrulle
  • Skær champignon i skiver og steg dem ved god varme i lidt olie eller smør, til de begynder at tage farve
  • Snit løg, forårsløg og hvidløg fint. Gem toppen af forårsløget. Skær peberfrugt i tern. Kom dem ned til champignon sammen med lidt mere olie og skru ned for varmen. Steg videre i 2 min til løgene er klare.
  • Smør muffinformen godt med olie eller smør og fordel parmaskinke i 8 huller sammen med 1 spsk grøntsager i hvert hul.
  • Pisk æg med mælk og paprika. Krydr med salt og peber. Fordel æggemassen ligeligt i de 8 huller og kom en smule revet mozzarella over hvert hul.
  • Sæt muffinformen i ovnen og bag ved 180°C varmluft i 17-20 min til osten har fået en gylden farve. Lad dem køle lidt af og pynt med fintsnittet top af forårsløg.