Go Back Email Link

Sund bygotto med svampe og kylling

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g perlebyg
  • 4 dl hvidvin
  • 7 dl hønsebouillon (2 terninger)
  • 1 blomkål
  • 1 tsk gurkemeje
  • 50 g revet parmesan

Fyld

  • 250 g blandede svampe karljohan, kantareller, markchampignoner, bøgehatte eller portobello
  • ½ bdt asparges (ca 6 stk)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 pk parmaskinke
  • 400 g kyllingefilet
  • 2 æg
  • ½ citron
  • 100 g cashewnødder
  • 1 tsk chili (kan udelades)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem blanke i en gryde i en smule olivenolie.
  • Tilsæt de skyllede perlebyg sammen med hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Rør ofte.
  • Tilsæt gurkemeje og hønsebouillon og lad det koge i 20 minutter.
  • Blend blomkål til blomkålsris og tilsæt dem. Kog videre i 10 minutter til konsistensen er fast. Vend parmesan i sammen med halvdelen af kylling, parmaskinke, svampe og asparges blandingen.

Fyld

  • Snit svampene i skiver og asparges i skrå skiver på ca 3 cm. Steg i olivenolie til de får en smule farve og sæt til side.
  • Steg parmaskinke sprødt i meget lidt olie. Læg dem på køkkenrulle og riv det i mindre stykker, når det er afkølet.
  • Halver kyllingefilet på den lange led, så der er to nye fileter af hver filet.
  • Pisk æg i en dyb tallerken. Blend cashew nødder groft - de skal ikke være helt blendede til mel men dog kunne være panering. Bland nødderne med chili, salt og peber i en anden dyb tallerken.
  • Vend kyllingefilet i æg og derefter nøddeblandingen. Steg i ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gennemstegt. Skær kyllingen i skrå mundrette skiver.
  • Server bygotto med resten af fyldet og evt. lidt revet parmasan.

Noter

Det er ikke nødvendigt at tilføje væsken lidt af gangen, som det skal med risottoris.