Bygotto | 6pm.dk

Sund Bygotto med svampe og kylling

Der er både smag og fylde i denne bygotto, som er baseret på blomkålsris, og som har godt fyld af lækre nøddepanerede kyllingefileter og sprødstegt parmaskinke.

Sund bygotto

“Sund” i denne forstand er et begrænset kulhydrat- og kalorieindtag. Normalt er der godt med kulhydrater i både risotto-ris og en panering af kylling. Med blomkålsris og nøddepanering er det begrænset. Kaloriemæssigt er retten også på den lave side, uden at det går ud over smagen.

Bygotto | 6pm.dk

Risotto eller Bygotto

Dette er ikke en risotto. Ungerne kan normalt godt lide en god risotto, men blomkålsrisene var de ikke ubetinget begejstrede for. Der kan trylles meget med krydderier og revet parmesan, men vil man have risotto skal man lave en risotto.

Når det så er sagt, så smager bygotto, eller i dette tilfælde blomkålsotto, fremragende med et glas koldt hvidvin til. Og hvis man, som jeg, forsøger at holde vægten eller endog tabe sig, eller hvis man bare spiser lidt sundere, så er denne ret et godt alternativ til risottoen.

Sund bygotto med svampe og kylling

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g perlebyg
  • 4 dl hvidvin
  • 7 dl hønsebouillon (2 terninger)
  • 1 blomkål
  • 1 tsk gurkemeje
  • 50 g revet parmesan

Fyld

  • 250 g blandede svampe karljohan, kantareller, markchampignoner, bøgehatte eller portobello
  • ½ bdt asparges (ca 6 stk)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 pk parmaskinke
  • 400 g kyllingefilet
  • 2 æg
  • ½ citron
  • 100 g cashewnødder
  • 1 tsk chili (kan udelades)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem blanke i en gryde i en smule olivenolie.
  • Tilsæt de skyllede perlebyg sammen med hvidvin og lad det koge ind til vinen er næsten væk. Rør ofte.
  • Tilsæt gurkemeje og hønsebouillon og lad det koge i 20 minutter.
  • Blend blomkål til blomkålsris og tilsæt dem. Kog videre i 10 minutter til konsistensen er fast. Vend parmesan i sammen med halvdelen af kylling, parmaskinke, svampe og asparges blandingen.

Fyld

  • Snit svampene i skiver og asparges i skrå skiver på ca 3 cm. Steg i olivenolie til de får en smule farve og sæt til side.
  • Steg parmaskinke sprødt i meget lidt olie. Læg dem på køkkenrulle og riv det i mindre stykker, når det er afkølet.
  • Halver kyllingefilet på den lange led, så der er to nye fileter af hver filet.
  • Pisk æg i en dyb tallerken. Blend cashew nødder groft – de skal ikke være helt blendede til mel men dog kunne være panering. Bland nødderne med chili, salt og peber i en anden dyb tallerken.
  • Vend kyllingefilet i æg og derefter nøddeblandingen. Steg i ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gennemstegt. Skær kyllingen i skrå mundrette skiver.
  • Server bygotto med resten af fyldet og evt. lidt revet parmasan.

Noter

Det er ikke nødvendigt at tilføje væsken lidt af gangen, som det skal med risottoris. 

Opskriften er inspireret af bogen Spis Maven Flad af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell. En god bog, der virkede og fortsat virker for mig.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.