Go Back Email Link

Mørbradgryde med Pommes Røsti

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Pommes Røsti

  • 1 kg bagekartofler
  • 200 g sellerirod
  • ½ tsk salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk olivenolie

Mørbradgryde

  • 1 svinemørbrad (ca. 600 g)
  • 1 dl hvedemel
  • 4 spsk olivenolie
  • 100 g bacon
  • 1 løg
  • 500 g champignon
  • ½ bdt frisk timian (el. 2 tsk tørret)
  • 3 dl svinebouillon
  • dl piskefløde (el. madfløde)

Broccolisalat

  • 1 broccoli
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ dl hakket persille
  • Groft salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Pommes Røsti

  • Tænd ovnen på 200°C
  • Skræl kartofler og sellerirod og riv dem på et rivejern. Pres væsken fra med hænderne og bland kartofler med salt og peber.
  • Kom et stykke bagepapir på en bageplade og fordel 1½ spsk olivenolie på papiret. Kom kartoflerne over i et ensartet lag. Pensl kartoflerne med resten af olien. Drys med lidt ekstra peber. Sæt bagepladen i ovnen på 200°C i 45 min.

Mørbradgryde

  • Puds mørbraden og skær den i 2 cm tykke bøffer. Snit løg fint og skær champignon i skiver.
  • Vend kødet i mel og brun det 2-3 minutter på hver side ved god varme i en gryde med 2 spsk olivenolie til det har fået farve. Læg kødet til side.
  • Steg bacon i mindre stykker til det begynder at tage farve. Kom resten af olien ved og steg løg og champignon i 5 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt bouillon, fløde, timian til gryden og kom kødet tilbage i gryden. Lad det simre 15 minutter.

Broccolisalat

  • Skyl broccolien og del den i store buketter. Skær buketterne i tynde skiver med en skarp kniv.
  • Bland græsk yoghurt med olivenolie, sennep, persille og salt og peber. Gem evt. lidt persille som pynt.
  • Fordel broccoli i et fad og vend dressingen i. Stil på køl indtil den skal serveres.

Servering

  • Skær Pommes Røsti i mindre firkanter og server sammen med broccolisalat og den varme mørbradgryde pyntet med en smule frisk timian.