Go Back Email Link

Soufflé med Hvidvin og Grønt

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Afkølning 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 frokostret

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 squash
  • Olivenolie
  • 1 bdt grønne asparges
  • 100 g ærter
  • 1 dl hvidvin
  • 6 æg

Sauce

  • 20 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 100 g parmesan
  • 1 muskatnød (ca. ¼ tsk)
  • 100 g ost (f.eks. emmenthaler*)
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Grøntsager

  • Hak løg og squash fint. Steg det i 10 minutter i olivenolie ved mellem varme mens der røres jævnligt.
  • Tag tre asparges fra og bræk de træede ender af resten. Snit asparges fint og kom dem på panden sammen med hvidvin. Lad det simre i 10 minutter til alle grøntsager er møre.
  • Flæk de hele asparges to gange på den lange led og blancher dem i kogende vand i 2 minutter. Lad dem dryppe af og tænd ovnen på 180°C.

Sauce

  • Smelt smørret ved svag varme i lille gryde og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen, så hele smørbollen røres ud. Kog op og lad det simre i 5 minutter.
  • Riv ca. 75 g af parmesanen i sovsen sammen med en smule muskatnød. Skær emmenthaler i små bidder og kom dem i sovsen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld halvdelen af saucen ned til grøntsagerne, som moses godt sammen. Lad det køle af til stuetemperatur og stil resten af saucen til side.

Soufflé

  • Del æg i blommer og æggehvide. Rør blommer i grøntsagsblandingen. Pisk æggehvider til en skum og vend den i grøntsagsblandingen.
  • Fordel grøntsagsblandingen i to-tre små, smurte ildfaste fade og riv de sidste ca. 25 g parmesan henover. Slut af med de flækkede asparges på toppen.
  • Bag soufflé i ovnen 15 minutter ved 180°C til de er gyldne på toppen. Varm resten af saucen op og server ved siden af.

Noter

*Har man adgang til italienske oste, bruges i stedet toma, tallegio eller fontina ost.