Go Back Email Link

Grillet laksefilet med kartofler og spidskål

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 laksefilet
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk lakridspulver
  • 2 tsk honning
  • 10 hasselnødder eller mandler
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ økologisk citron
  • ½ spsk smør

Kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk krydderi (oregano, timian, rosmarin, sesamfrø)
  • ½ tsk groft salt

Spidskålssalat med citrondressing

  • 1 spidskål
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 æbler (røde)
  • 1 bdt dild
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk rørsukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ økologisk citron

Sådan gør du

Spidskål

  • Snit spidskål fint. Skær forårsløg i tynde skrå skiver. Skær æbler i tændstik-størrelse. Dette gøres nemmest ved at skære skiver først den ene vej, vende æblet og skære skiverne i tændstikker. Fjern de største dele af kernehus og kerner.
  • Hak en god håndfuld dild (gem lidt til pynt) og bland det med fløde, sukker salt og peber og fintrevet skal og saft fra ½ citron. Bland dressengen i spidskålen sammen med æbler og forårsløg og stil salaten på køl. Pynt salaten med frisk dild lige inden servering.

Kartofler

  • Vask kartoflerne, skær dem i halve og dup dem tørre. Kom kartoflerne i en frysepose og hæld olivenolie og krydderi i posen. Bland godt og hæld kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt groft salt.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200°C varmluft i 30-40 minutter, til de har fået en god farve.

Laks

  • Dup fileterne og pensl skindsiden med olivenolie. Læg fileterne på staniol, der kan tåle at gå på grillen.
  • Krydr filet nr. 1 med citronpeber.
  • Krydr filet nr. 2 med et tyndt lag lakridspulver
  • Krydr filet nr. 3 med først honning og derefter grofthakkede hasselnødder.
  • Krydr filet nr. 4 med salt og peber, lidt smør og derefter en skive citron.
  • Grill filet'erne over indirekte varme og under låg i 10-15 minutter, til de er gennemstegte men stadig lyserøde i midten. De er klar, når kødet nemt kan deles.
  • Server laksefileterne, så alle kan smage alle 4 typer.