Go Back Email Link

Agurkesalat

Tilb. tid 10 minutter
På køl 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 dl eddike (+ nok til at dække agurkeskiverne)
  • ½ dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk peberkorn (eller 1/2 tsk hvid peber)

Sådan gør du

  • Skær agurk i tynde skiver. Drys med lidt fint salt og lad stå i 10 min. Skyl og tør og kom skiverne i et skoldet sylteglas.
  • Kog eddike, vand, sukker, salt og peber til sukkeret op opløst. Lad køle et par minutter.
  • Hæld marinaden over agurkeskiverne (top eventuelt op med lidt eddike for at dække skiverne helt). Stil på køl.

Noter

Variationer:
  • Erstat sukker med 2 spsk akaciehonning.
  • Erstat lagereddike med æblecidereddike
  • Tilføj 2 spsk frisk dild
  • Tilføj 1 spsk lime
  • Tilføj 2-3 laurbærblade
  • Tilføj andre krydderier såsom 1 tsk hakket chili, 1 tsk spidskommen, 1 tsk sennepskorn.
  • Tilføj 1/2 skalotteløg i tynde skiver
Gode kombinationer:
  1. honning, lime, spidskommen, sennepskorn
  2. æblecidereddike, dild
  3. chili, spidskommen
  4. skalotteløg, laurbærblade