Go Back Email Link

Pumpernikler

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 32 stk

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt (kan erstattes af bagepulver)
  • ½ tsk kardemomme
  • 25 g mandler, grofthakkede (eller hasselnødder)
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 æg til pensling
  • 2 tsk sukker til topping

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200℃.
  • Bland hvedemel med sukker, hjortetaksalt, kardemomme og hakkede mandler*.
  • Smuldr smørret i dejen og fordel det med fingrene. Kom til sidst 1 æg i dejen for at samle den. Tilsæt eventuelt ½ tsk vand i dejen for at samle den helt.
  • Kom dejen på en bageplade med bagepapir og del den i to. Form to stænger på ca 30 cm længde og tryk dem lidt flade med fingrene til de er ca. 5 cm bredde.
  • Pensl stængerne med sammenpisket æg og drys lidt sukker ovenpå.
  • Bag stængerne 10 min og tag dem ud. Skær hver af stængerne med en skarp kniv i 16 lige store stykker (ca. 1 ½ cm) og kom dem tilbage i ovnen yderligere 10 minutter, til de er gyldne.
  • Tak dem ud og lad dem køle af. De kan opbevares i lufttæt beholder.

Noter

* mandlerne kan eventuelt smuttes inden, men det er ikke nødvendigt. 
Mandlerne smuttes nemt ved at koge dem i vand i 2 minutter. Køl dem ned med koldt vand og smut skindet af mandlerne med fingrene.