Go Back Email Link

Krydrede pølsehorn

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 12 pølsehorn

Ingredienser

  • 1 dl sødmælk
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 75 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk tørret oregano
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel

Fyld til børnene

  • 6 wienerpølser

Fyld til de voksne

  • 12 krydrede brunchpølser
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 100 g revet parmesan
  • Sammenpisket æg
  • Sesamfrø og nigellafrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren ud i håndvarm mælk og tilsæt kærnemælk, smeltet smør, salt, sukker og oregano.
  • Rør fuldkornshvedemel i
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen.
  • Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Slå dejen ned og rul den ud i en cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Del dejen i 12 lige store stykker (jeg bruger en pizzaskærer). Kom en 1/2 wienerpølse eller en brunchpølse på hvert stykke, drys med fennikelfrø og parmesan og rul sammen til et horn.
  • Læg hornene med samlingen nedad og lad dem hæve tildækket 15 minutter.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og/eller nigellafrø og bag pølsehornene ved 220°C i 12 minutter.

Noter

Mulighederne med pølsehorn er næsten uendelige. Prøv med forskellige krydderier; chili, karry, hvidløg osv. Dryp med olivenolie eller ketchup. Brug en skive skinke rullet om en skive ost i stedet for en pølse. Eller brug et stykke kylling. Når dejen først er lavet, er det bare med at eksperimentere.