Go Back
Chilisauce til Shawarma og Kebab
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ingredienser
  • 1 glas soltørrede tomater i olie
  • 2 friske chilier
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1/2 tsk cayenne peber
  • 1/2 tsk chipotle
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 140 g koncentreret tomatpure
  • Koldpresset rapsolie
Sådan gør du
  1. Blend tomaterne og chili til en ensartet masse.
  2. Hæld dem op i en skål og tilføj alle de andre ingredienser.
  3. Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.
Noter

Lav din egen Garam Masala

  •  2 spsk spidskommen, hele frø
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
  • 1 spsk koriander, hele frø
  • 8 stk kardemomme, kapsler
  • 6 nelliker
  • 1 laurbærblad

Rist krydderierne på en tør pande. Fjern skaller fra kardemommefrøene. Blendes i blender eller krydderi-kværn eller stødes i en morter. Blandingen kan gemmes i et krydderiglas.