1glas soltørrede tomater i olie(ca 300g nettovægt)
2friske chilier
1tskcitronsaft
1tskGaram Masala*
1/2tskcayenne peber
1/2tskchipotle(kan udelades)
1/2tskhvidløgspulver(eller 1 fed presset hvidløg)
1/2tsksalt
2tsksukker
140gkoncentreret tomatpure
Rapsolie(eller en anden madolie)
Sådan gør du
Blend tomater og chili til en ensartet masse.
Kom de resterende ingredienser i blenderen og blend til det er godt blandet.
Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.
Noter
* Lav din egen Garam Masala (giver 1 dl)
2 spsk spidskommen
10 sorte peberkorn
1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
1 spsk koriander, hele frø
8 stk kardemomme, kapsler
6 nelliker
1 laurbærblad
Rist krydderierne på en tør pande. Fjern skaller fra kardemommefrøene. Blendes i blender eller krydderi-kværn eller stødes i en morter. Blandingen kan gemmes i et krydderiglas.