Go Back Email Link

Chilisauce til Shawarma og Kebab

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 glas soltørrede tomater i olie (ca 300g nettovægt)
  • 2 friske chilier
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Garam Masala*
  • 1/2 tsk cayenne peber
  • 1/2 tsk chipotle (kan udelades)
  • 1/2 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed presset hvidløg)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 140 g koncentreret tomatpure
  • Rapsolie (eller en anden madolie)

Sådan gør du

  • Blend tomater og chili til en ensartet masse.
  • Kom de resterende ingredienser i blenderen og blend til det er godt blandet.
  • Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.

Noter

* Lav din egen Garam Masala (giver 1 dl)
  • 2 spsk spidskommen
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
  • 1 spsk koriander, hele frø
  • 8 stk kardemomme, kapsler
  • 6 nelliker
  • 1 laurbærblad
Rist krydderierne på en tør pande. Fjern skaller fra kardemommefrøene. Blendes i blender eller krydderi-kværn eller stødes i en morter. Blandingen kan gemmes i et krydderiglas.