Vil du have en chilisauce, som den du får på shawarma pusheren på strøget, er her opskriften. Jeg har lavet den en del gange med stor succes. Succesen er dog meget afhængig af mængden af chili, der kommes i – styrken skal helst passe til alle, der skal spise den.
Den kan bruges til alt fra hotdogs til dressing i kebab og burgere. Den smager utroligt godt og det tager ingen tid at proppe ingredienserne i en blender. Til gengæld holder den stort set for evigt i køleskabet.
Jeg bruger friske chili, så saucen kan anvendes med det samme. Og så er jeg tosset med den røgede smag fra chipottle. Har du ikke chipottle, så kan det enten springes over eller erstattes af røget paprika.
Chilisauce til Shawarma og Kebab
Ingredienser
- 1 glas soltørrede tomater i olie (ca 300g nettovægt)
- 2 friske chilier
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk Garam Masala*
- 1/2 tsk cayenne peber
- 1/2 tsk chipotle (kan udelades)
- 1/2 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed presset hvidløg)
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 140 g koncentreret tomatpure
- Rapsolie (eller en anden madolie)
Sådan gør du
- Blend tomater og chili til en ensartet masse.
- Kom de resterende ingredienser i blenderen og blend til det er godt blandet.
- Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.
Noter
- 2 spsk spidskommen
- 10 sorte peberkorn
- 1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
- 1 spsk koriander, hele frø
- 8 stk kardemomme, kapsler
- 6 nelliker
- 1 laurbærblad
Andre chilisauce opskrifter
Er du mere til en god chilisauce til madlavningen, finder du en god opskrift her:
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
hvor langtid kan den holde sig?
Det kan holde sig i en måned, hvis man er meget opmærksom på at skolde glas og evt. bruge atamon til at skylle med (beklager det sene svar, men wordpress havde gemt dit spørgsmål for mig 😃)
Hvilken slags chili bruger du?
Hej. Jeg bruger typisk en lidt stærk chili, som man køber i supermarkedet. Og de kan jo variere rigtig meget i smagen, så jeg smager på dem inden, for at kunne justere mængden. Men jeg vil gerne bruge en chili på omkring 20000 scoville eller stærkere.