Shawarma Chilisauce | 6pm.dk

Lækker og nem Chilisauce til Shawarma og Kebab

Vil du have en chilisauce, som den du får på shawarma pusheren på strøget, er her opskriften. Jeg har lavet den en del gange med stor succes. Succesen er dog meget afhængig af mængden af chili, der kommes i – styrken skal helst passe til alle, der skal spise den.

Den kan bruges til alt fra hotdogs til dressing i kebab og burgere. Den smager utroligt godt og det tager ingen tid at proppe ingredienserne i en blender. Til gengæld holder den stort set for evigt i køleskabet.

Shawarma Chilisauce Ingredienser | 6pm.dk

Jeg bruger friske chili, så saucen kan anvendes med det samme. Og så er jeg tosset med den røgede smag fra chipottle. Har du ikke chipottle, så kan det enten springes over eller erstattes af røget paprika.

Chilisauce til Shawarma og Kebab

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 glas soltørrede tomater i olie (ca 300g nettovægt)
  • 2 friske chilier
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Garam Masala*
  • 1/2 tsk cayenne peber
  • 1/2 tsk chipotle (kan udelades)
  • 1/2 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed presset hvidløg)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 140 g koncentreret tomatpure
  • Rapsolie (eller en anden madolie)

Sådan gør du

  • Blend tomater og chili til en ensartet masse.
  • Kom de resterende ingredienser i blenderen og blend til det er godt blandet.
  • Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.

Noter

* Lav din egen Garam Masala (giver 1 dl)
  • 2 spsk spidskommen
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
  • 1 spsk koriander, hele frø
  • 8 stk kardemomme, kapsler
  • 6 nelliker
  • 1 laurbærblad
Rist krydderierne på en tør pande. Fjern skaller fra kardemommefrøene. Blendes i blender eller krydderi-kværn eller stødes i en morter. Blandingen kan gemmes i et krydderiglas.

Andre chilisauce opskrifter

Er du mere til en god chilisauce til madlavningen, finder du en god opskrift her:

Hjemmelavet chilisauce | 6pm.dk

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

4 Kommentarer

  1. Anna Kaplers

    hvor langtid kan den holde sig?

    • Christian @6pm

      Det kan holde sig i en måned, hvis man er meget opmærksom på at skolde glas og evt. bruge atamon til at skylle med (beklager det sene svar, men wordpress havde gemt dit spørgsmål for mig 😃)

  2. GASPARD NICOLAS PERRIER

    Hvilken slags chili bruger du?

    • Christian @6pm

      Hej. Jeg bruger typisk en lidt stærk chili, som man køber i supermarkedet. Og de kan jo variere rigtig meget i smagen, så jeg smager på dem inden, for at kunne justere mængden. Men jeg vil gerne bruge en chili på omkring 20000 scoville eller stærkere.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.