Shawarma Chilisauce | 6pm.dk

Lækker og nem Chilisauce til Shawarma og Kebab

Vil du have en chilisauce, som den du får på shawarma pusheren på strøget, er her opskriften. Jeg har lavet den en del gange med stor succes. Successen er dog meget afhængig af mængden af chili, der kommes i. Den kan bruges til alt fra hotdogs til rullekebab og burgere. Den smager utroligt godt og det tager ingen tid at proppe ingredienserne i en blender. Til gengæld holder den stort set for evigt i køleskabet.
Opskriften er hapset fra grillguru, der har en masse gode opskrifter til grillen. Jeg har tilpasset den lidt. Bl.a. bruger jeg friske chili, så kan den anvendes med det samme. Og så er jeg tosset med den røgede smag fra chipottle.

 

Chilisauce til Shawarma og Kebab
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ingredienser
  • 1 glas soltørrede tomater i olie
  • 2 friske chilier
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1/2 tsk cayenne peber
  • 1/2 tsk chipotle
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 140 g koncentreret tomatpure
  • Koldpresset rapsolie
Sådan gør du
  1. Blend tomaterne og chili til en ensartet masse.
  2. Hæld dem op i en skål og tilføj alle de andre ingredienser.
  3. Hæld det hele i et stort skoldet glas og hæld rapsolie over til det netop er dækket.
Noter

Lav din egen Garam Masala

  •  2 spsk spidskommen, hele frø
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk stødt kanel eller en hel kanelstang
  • 1 spsk koriander, hele frø
  • 8 stk kardemomme, kapsler
  • 6 nelliker
  • 1 laurbærblad

Rist krydderierne på en tør pande. Fjern skaller fra kardemommefrøene. Blendes i blender eller krydderi-kværn eller stødes i en morter. Blandingen kan gemmes i et krydderiglas.

 

2016-06-05 Chilisauce2

Andre chilisauce opskrifter

Er du mere til en god chilisauce til madlavningen, finder du en god opskrift her:

Hjemmelavet chilisauce | 6pm.dk

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.