Del kålhovedet i fire dele, skær stokken væk og kog kålen i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter. Afkøl kålen og tryk vandet af. Hak kålen fint og kom det i en gryde, hvor den får et opkog med fløde og smør, så det bliver en tyk stuvning. Smag til med peber, muskat og evt. salt.
Kog kartoflerne i 10 minutter. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og vend dem i olivenolie. Drys med salt og steg i ovnen (under medisteren) 25 minutter ved 220°C.
Krøl et stykke bagepapir under den kolde hane og flad det ud igen. Læg medisterpølsen i en stor spiral og stik et par spid igennem. Dryp lidt olivenolie over og gnid det i. Drys med finthakket rosmarin ind i spiralen. Kom medisteren over i en stor bradepande og riv overflødigt papir væk. Sæt panden under grillen på øverste rille i 10 minutter, eller til pølserne er gyldne. Tag bradepanden ud af ovnen, vend medisteren, dryp med lidt mere olivenolie og sæt bradepanden tilbage i ovnen på øverste rille i ca 10 minutter.
Skær spiralpølsen i mindre bidder og server med rødbeder.