Medisterpølse med Sønderjysk Hvidkål
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 400 g medisterpølse
  • Olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
Sønderjysk hvidkål
  • 1 hvidkål
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 30 g smør
  • 1/2 tsk hvid peber
  • 1/2 tsk muskat
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • Groft salt
  • Rødbeder
Sådan gør du
  1. Del kålhovedet i fire dele, skær stokken væk og kog kålen i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter. Afkøl kålen og tryk vandet af. Hak kålen fint og kom det i en gryde, hvor den får et opkog med fløde og smør, så det bliver en tyk stuvning. Smag til med peber, muskat og evt. salt.
  2. Kog kartoflerne i 10 minutter. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og vend dem i olivenolie. Drys med salt og steg i ovnen (under medisteren) 25 minutter ved  220°C.

  3. Krøl et stykke bagepapir under den kolde hane og flad det ud igen. Læg medisterpølsen i en stor spiral og stik et par spid igennem. Dryp lidt olivenolie over og gnid det i. Drys med finthakket rosmarin ind i spiralen. Kom medisteren over i en stor bradepande og riv overflødigt papir væk. Sæt panden under grillen på øverste rille i 10 minutter, eller til pølserne er gyldne. Tag bradepanden ud af ovnen, vend medisteren, dryp med lidt mere olivenolie og sæt bradepanden tilbage i ovnen på øverste rille i ca 10 minutter.
  4. Skær spiralpølsen i mindre bidder og server med rødbeder.