Go Back Email Link

Fish and Chips

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g torsk
  • 100 g hvedemel

Dejen

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 pilsner (33 cl)
  • 1 l rapsolie (ikke koldpresset)

Rodfrugter

  • 1 kg rodfrugter (rødbeder, kartofler, persillerod, gulerødder, pastinak)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørret estragon
  • Salt og friskkværnet peber

Sauce tartare

  • 1 dl mayonaise
  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1/2 spsk dijon sennep
  • 2 spsk kapers
  • 2 cornichoner
  • 1 bdt dild
  • 1/2 bdt estragon (eller 1/2 spsk tørret)

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydr med estragon, salt og peber. Bag rodfrugterne ved 200°C i 35 minutter.
  • Hak cornichoner, kapers, dild og evt. estragon. Bland alle ingredienserne til sauce tartare og sæt den på køl.
  • Dup fisken tør og skær i smalle stykker på tværs. Vend dem i mel.
  • Bland mel og bagepulver til dejen. Pisk øl i melet indtil det ligner en pandekagedej. 
  • Varm olien op til 180°C i en tykbundet gryde. Check temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien. Når den bliver gylden, er olien klar.
  • Vend 2-4 fiskestykker i dejen ad gangen og læg dem forsigtigt i den varme olie. Lad dem stege ca. 3 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på  køkkenrulle.