Såfremt de grønne linser ikke er klar til brug, skal de koges efter anvisningen på pakken: skyl linserne og kog dem i saltet vand i ca. 30 minutter til de er møre.
Kog spaghetti og gem lidt af vandet.
Skær pancetta i strimler på ca 1 cm. Hak hvidløg, forårsløg, selleri og tomater fint. Svits det på en varm pande i 5 minutter. Gem lidt af toppene fra forårsløgene til pynt.
Tilsæt hvidvin, timian samt hakket basilikum sammen med grønne linser til panden og kog hvidvinen ind til det halve.
Bland den kogte spaghetti i retten på panden og bland godt. Spæd evt. med lidt pastavand. Krydr med salt og peber og pynt med forårsløg og revet parmesan.
Noter
I retter, som denne pastaret, foretrækker jeg at hakke hvidløget fint med en skarp kniv i stedet for at presse fedene. Jeg syntes, at det giver en anden og bedre smag, når hvidløgene steges.