Go Back Email Link

Spaghetti pancetta og linser

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 200 g grønne linser
  • 100 g pancetta
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bdt forårsløg
  • 2 stilke selleri
  • 10 cocktailtomater
  • 1 glas hvidvin
  • 1 tsk timian
  • 1/2 dl frisk basilikum
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Såfremt de grønne linser ikke er klar til brug, skal de koges efter anvisningen på pakken: skyl linserne og kog dem i saltet vand i ca. 30 minutter til de er møre.
  • Kog spaghetti og gem lidt af vandet.
  • Skær pancetta i strimler på ca 1 cm. Hak hvidløg, forårsløg, selleri og tomater fint. Svits det på en varm pande i 5 minutter. Gem lidt af toppene fra forårsløgene til pynt. 
  • Tilsæt hvidvin, timian samt hakket basilikum sammen med grønne linser til panden og kog hvidvinen ind til det halve.
  • Bland den kogte spaghetti i retten på panden og bland godt. Spæd evt. med lidt pastavand. Krydr med salt og peber og pynt med forårsløg og revet parmesan.

Noter

I retter, som denne pastaret, foretrækker jeg at hakke hvidløget fint med en skarp kniv i stedet for at presse fedene. Jeg syntes, at det giver en anden og bedre smag, når hvidløgene steges.