Stegt flæsk med persillesovs
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg flæsk i skiver
  • 1 spsk salt
  • 1 kg nye kartofler
  • 25 g smør *
  • 2 1/2 spsk mel *
  • 1/2 l mælk
  • 1 bundt persille
  • 1/2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • Rødbeder/Surt
Sådan gør du
  1. Læg flæskeskiverne på en rist over en bageplade med bagepapir. Drys skiverne med groft salt. Steg midt i ovnen ved 180°C i 45 minutter. Vend et par gange undervejs.

  2. Skræl og kog kartoflerne.

  3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i lidt ad gangen*. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag til med en lille håndfuld hakket persille, sukker, salt og peber.  

  4. Server de sprøde stykker flæsk med kogte kartofler, persillesovs og lidt surt - og en kold øl.

Noter

* Den gode gamle smør/mel-jævner kan erstattes af 2 1/2 spsk maizena, som tilsættes den varme sovs.