Go Back Email Link

Stegt flæsk med persillesovs

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg flæsk i skiver
  • 1 spsk salt
  • 1 kg nye kartofler
  • 25 g smør *
  • 2 1/2 spsk mel *
  • 1/2 l mælk
  • 1 bundt persille
  • 1/2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • Rødbeder/Surt

Sådan gør du

  • Læg flæskeskiverne på en rist over en bageplade med bagepapir. Drys skiverne med groft salt. Steg midt i ovnen ved 180°C i 45 minutter. Vend et par gange undervejs.
  • Skræl og kog kartoflerne.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i lidt ad gangen*. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag til med en lille håndfuld hakket persille, sukker, salt og peber.  
  • Server de sprøde stykker flæsk med kogte kartofler, persillesovs og lidt surt - og en kold øl.

Noter

* Den gode gamle smør/mel-jævner kan erstattes af 2 1/2 spsk maizena, som tilsættes den varme sovs.