Go Back Email Link

Lørdagskylling - som i gamle dage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk krydderi*
  • Blandet salat (salat, tomater, agurker, peberfrugt, dressing)
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 ½ dl madfløde
  • Jævner
  • Ris
  • Franske kartofler
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Parter kyllingen, læg den i et ovnfast fad og smør med et tyndt lag olivenolie. Krydr med din favorit krydderiblanding.
  • Bag kyllingen ved 200°C i 40 minutter.
  • Kog risen efter anvisninger på pakken
  • Varm hønsebouillon og tilsæt fløde. Tilsæt ca. 1/2 dl af væsken fra kyllingefadet. Jævn efter behov.
  • Server kyllingen med ris, sovs, blandet salat og chips.

Noter

* Min favorit krydderiblanding er #1 til lørdagskyllingen.
Prøv også denne lækre Cajun-blanding.