Go Back Email Link

Laks i fad med asparges og tomater

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 bk cherrytomater (gerne på stilk)
  • Oliven
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs (eller saft fra 1/2 citron)
  • Olivenolie
  • 25 g parmesan
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • Pasta Tagliatelle

Sådan gør du

  • Knæk de træede ender af aspargeserne.
  • Læg laksen i et ovnfast fad og læg asparges, tomater og oliven ved laksen. Dryp med olivenolie. 
  • Snit hvidløg og citrongræs fint og drys over laksen.
  • Bag laksen i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
  • Kog pastaen efter anvisninger. 
  • Tag laksen ud af ovnen og drys med groft flagesalt og lidt friskrevet parmesan. Slut af med et drys friskkværnet peber.  

Noter

Bag stilkene fra tomaterne med i ovnen. Det giver en mere intens smag, som passer perfekt til denne ret.