Laks i fad med asparges og tomater

En lækker og super nem ret med laks, som klarer sig selv i ovnen. Laks med friske asparges, tomater, oliven og parmesan er en virkelig god og smagfuld sammensætning. Serveres den med frisk pasta og et glas kold italiensk hvidvin er det næsten som at sidde i Italien.

Laks er den foretrukne fisk herhjemme. Selv børnene er begyndt at kunne lide den. Uanset om den er stegt, grillet eller ovnbagt, er det et fantastisk stykke kød, som har udkonkurreret de andre fisk – i hvert fald herhjemme.

Jeg havde lidt citrongræs i overskud fra kyllingeburgeren. Det hakkede jeg fint og dryssede over fisken. Man kan naturligvis også dryppe lidt citron over. Jeg syntes, der skal lidt citron til laksen. Det giver en god friskhed i smagen.

Laks i fad med asparges og tomater

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 bk cherrytomater (gerne på stilk)
  • Oliven
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs (eller saft fra 1/2 citron)
  • Olivenolie
  • 25 g parmesan
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • Pasta Tagliatelle

Sådan gør du

  • Knæk de træede ender af aspargeserne.
  • Læg laksen i et ovnfast fad og læg asparges, tomater og oliven ved laksen. Dryp med olivenolie. 
  • Snit hvidløg og citrongræs fint og drys over laksen.
  • Bag laksen i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
  • Kog pastaen efter anvisninger. 
  • Tag laksen ud af ovnen og drys med groft flagesalt og lidt friskrevet parmesan. Slut af med et drys friskkværnet peber.  

Noter

Bag stilkene fra tomaterne med i ovnen. Det giver en mere intens smag, som passer perfekt til denne ret. 

Tip.
Hvis man brækker den nederste del af de friske asparges af med fingrene, vil aspargesen knække dér, hvor den træede del ender. Så undgår man at smide for meget ud.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

2 Kommentarer

  1. Skøn opskrift, i aften vil jeg lave den med hvide asparges , glæder mig !

    • Lyder som en rigtig god ide. Hvide asparges er virkelig gode, hvis man er heldig at få dem nu, hvor de er i sæson ?

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.