En lækker og super nem ret med laks, som klarer sig selv i ovnen. Laks med friske asparges, tomater, oliven og parmesan er en virkelig god og smagfuld sammensætning. Serveres den med frisk pasta og et glas kold italiensk hvidvin er det næsten som at sidde i Italien.
Laks er den foretrukne fisk herhjemme. Selv børnene er begyndt at kunne lide den. Uanset om den er stegt, grillet eller ovnbagt, er det et fantastisk stykke kød, som har udkonkurreret de andre fisk – i hvert fald herhjemme.
Jeg havde lidt citrongræs i overskud fra kyllingeburgeren. Det hakkede jeg fint og dryssede over fisken. Man kan naturligvis også dryppe lidt citron over. Jeg syntes, der skal lidt citron til laksen. Det giver en god friskhed i smagen.
Laks i fad med asparges og tomater
Ingredienser
- 600 g laksefilet
- 1 bdt grønne asparges
- 1 bk cherrytomater (gerne på stilk)
- Oliven
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk citrongræs (eller saft fra 1/2 citron)
- Olivenolie
- 25 g parmesan
- Groft salt og friskkværnet peber
- Pasta Tagliatelle
Sådan gør du
- Knæk de træede ender af aspargeserne.
- Læg laksen i et ovnfast fad og læg asparges, tomater og oliven ved laksen. Dryp med olivenolie.
- Snit hvidløg og citrongræs fint og drys over laksen.
- Bag laksen i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
- Kog pastaen efter anvisninger.
- Tag laksen ud af ovnen og drys med groft flagesalt og lidt friskrevet parmesan. Slut af med et drys friskkværnet peber.
Noter
Tip.
Hvis man brækker den nederste del af de friske asparges af med fingrene, vil aspargesen knække dér, hvor den træede del ender. Så undgår man at smide for meget ud.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
Skøn opskrift, i aften vil jeg lave den med hvide asparges , glæder mig !
Lyder som en rigtig god ide. Hvide asparges er virkelig gode, hvis man er heldig at få dem nu, hvor de er i sæson ?