Spaghetti Bolognese
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • Olivenolie til stegning
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 gulerod
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk konc. tomatpure
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 tsk italiensk krydderi* (eller 1 tsk oregano + 1 tsk rosmarin)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 pk cocktailpølser
  • 400 g pasta
  • Parmesan
Sådan gør du
  1. Steg bacon i tern i en stor gryde. Tilsæt fintsnittet løg, selleri i tynde skiver og gulerødderne i tern og steg et par minutter til løgene er blanke.

  2. Tilsæt kødet og steg 5 min og pres evt. klumper ud med en gaffel.

  3. Rør tomatpure ud i lidt vand og tilsæt det sammen med hakkede flåede tomater. Tilsæt krydderier, læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt cocktailpølser de sidste 10 minutter før servering.

  4. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.

  5. Smag retten til med salt og peber og server med revet parmesan.

Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.