Go Back Email Link

Krebinetter med nye kartofler og stuvet blomkål

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g hakket kalv og flæsk (8-12%)
  • 2 æg
  • 2 dl rasp
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør eller margarine til stegning
  • 1 kg nye kartofler

Stuvning

  • 1 blomkålshoved
  • 45 g smør (3 spsk)
  • 3 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne
  • Form seks krebinetter af farsen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem med en gaffel. Hæld rasp blandet med salt og peber op i en dyb tallerken.
  • Vend krebinetterne i først æg og derefter rasp og steg dem ved middel varme ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  • Pluk blomkålen i buketter. Smelt smørret i en gryde og rør melet i lidt ad gangen. Spæd med mælk lidt ad gangen, så melbollen er rørt godt ud. Tilsæt blomkålen sammen med salt og peber og lad det simre i 10 minutter.
  • Server krebinetter med kartofler og stuvning. Pynt evt. med lidt persille.

Noter

Der må godt være en smule fedt (8-12%) i kødet. Det giver den gode smag.