Go Back Email Link

Lækkert tilbehør til grillmaden

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 steaks

Rodfrugter

  • 750 g blandet persillerødder, pastinak, rødbeder, gulerødder
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • groft havsalt

Bearnaise smør

  • 50 g smør
  • 1 spsk tørret estragon
  • 1 tsk dijonsennep

Grøntsagssauté

  • ½ squash
  • ½ rød peber
  • 1 lille rødløg
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl persillerødder, pastinak, rødbeder, gulerødder og kartofler, og skær dem i tykke bjælker eller både. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Læg snitterne ud på 1-2 bageplader med bagepapir og dryp med olivenolie. Rør dem godt rundt, så olien fordeles. Krydr med groft havsalt. Bag dem i 45 minutter ved 210°C varmluft til de er let gyldne.
  • Rør smørret* godt sammen med estragon og sennep og stil på køl. 
  • Skær squash i skiver,  rød peberfrugt i 3 cm stykker og rødløg i tynde både. Svits squash og peberfrugt i en pande med olie og tilsæt løg. Steg yderligere et par minutter og tilsæt cherrytomater. Tag panden fra varmen, når tomaterne går i stykker og krydr med salt og peber.
  • Grill kødet til perfektion og server sammen med kryddersmør, de lækre rodfrugt-fritter og grøntsagssautéen - og en kold øl.

Noter

*Hvis man har tid i overskud, kan smørret udbygges med et finthakket skalotte- eller forårsløg og 1 tsk citronsaft.