Steaks med rodfrugter, bearnaisesmør og grøntsagssauté

Rodfrugter, hjemmelavet bearnaisesmør og grøntsagssauté. Super godt tilbehør til grillmaden, som både ser indbydende ud og samtidigt er sprødt og lækkert. Det passer til det meste og meget nemt at lave. Det kræver blot lidt hurtige bevægelser med en skarp kniv henover nogle rodfrugter og lidt grøntsager, så har man det mest festlige og velsmagende tilbehør.

Rodfrugter i stedet for pommes frites er efterhånden standard herhjemme. Hjemmelavede pommes frites af kartofler er selvfølgelig altid godt, men jeg syntes, at rodfrugterne giver en helt speciel sødme og smag, som passer godt til et godt stykke grillet kød.

Grøntsagssautéen er stadig en af mine favoritter, når der skal laves festligt tilbehør. Farverne ser rigtig godt ud på en tallerken og samtidig er det sprødt, lækkert og smagfuldt.

Hjemmelavet kryddersmør eller bearnaisesmør passer rigtig godt til en grillet steak. Rør det i god tid og sæt det på køl. Lav evt. en lidt større portion og gem det i op til 14 dage i køleskabet. Så er der til et par steaks i grillsæsonen.

 

Lækkert tilbehør til grillmaden
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 steaks
Rodfrugter
  • 750 g blandet knoldselleri, pastinak, rødbeder, gulerødder
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • groft havsalt
Bearnaise smør
  • 50 g smør
  • 1 spsk tørret estragon
  • 1 tsk dijonsennep
Grøntsagssauté
  • ½ squash
  • ½ rød peber
  • 1 lille rødløg
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skræl selleri, pastinak, rødbeder, gulerødder og kartofler, og skær dem i tykke bjælker eller både. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Læg snitterne ud på 1-2 bageplader med bagepapir og dryp med olivenolie. Rør dem godt rundt, så olien fordeles. Krydr med groft havsalt. Bag dem i 45 minutter ved 210°C varmluft til de er let gyldne.

  2. Rør smørret* godt sammen med estragon og sennep og stil på køl. 

  3. Skær squash i skiver,  rød peberfrugt i 3 cm stykker og rødløg i tynde både. Svits squash og peberfrugt i en pande med olie og tilsæt løg. Steg yderligere et par minutter og tilsæt cherrytomater. Tag panden fra varmen, når tomaterne går i stykker og krydr med salt og peber.

  4. Grill kødet til perfektion og server sammen med kryddersmør, de lækre rodfrugt-fritter og grøntsagssautéen - og en kold øl.

Noter

*Hvis man har tid i overskud, kan smørret udbygges med et finthakket skalotte- eller forårsløg og 1 tsk citronsaft.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.