Skræl og skær gulerod, løg, hvidløg og selleri i grove stykker. Blend det fint i en blender.
Varm olien en gryde og tilføj grøntsagsblandingen samt laurbærblade og krydderierne. Steg i 10 minutter under omrøring.
Rens og blend champignon og tilføj til gryden. Steg i 3 minutter.
Hæld væde fra linserne og tilføj dem til gryden sammen med tomatpuré, bouillon og finthakkede hele flåede tomater.
Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.
Kog pastaen al dente efter anvisningerne på pakken.
Tag laurbærbladene op. Bland pasta og grøntsags-bolognese. Pynt med brøndkarse og friskrevet parmesan.
Noter
* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding: 2 spsk basilikum 2 spsk merian 2 spsk oregano 1 spsk rosmarin 1 spsk timian 2 tsk hvidløgspulver Blandes og opbevares i en dåse.I de italienske gryderetter er det super lækkert med friske krydderier, så jeg foretrækker 1 spsk timian, 1 spsk basilikum og evt. lidt oregano og rosmarin, når det står frisk i haven.