Go Back
Champignon-Linse Bolognese
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stængel selleri
  • Olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk italiensk krydderi*
  • 250 g mark-champignon
  • 1 dåse grønne linser (ca 240 g)
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • 400 g pappardelle
  • Parmesan
  • Brøndkarse til pynt
Sådan gør du
  1. Skræl og skær gulerod, løg, hvidløg og selleri i grove stykker. Blend det fint i en blender.
  2. Varm olien en gryde og tilføj grøntsagsblandingen samt laurbærblade og krydderierne. Steg i 10 minutter under omrøring.
  3. Rens og blend champignon og tilføj til gryden. Steg i 3 minutter.
  4. Hæld væde fra linserne og tilføj dem til gryden sammen med tomatpuré, bouillon og finthakkede hele flåede tomater.
  5. Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.
  6. Kog pastaen al dente efter anvisningerne på pakken.
  7. Tag laurbærbladene op. Bland pasta og grøntsags-bolognese. Pynt med brøndkarse og friskrevet parmesan.
Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.

I de italienske gryderetter er det super lækkert med friske krydderier, så jeg foretrækker 1 spsk timian, 1 spsk basilikum og evt. lidt oregano og rosmarin, når det står frisk i haven.