Go Back
Sprøde ovnstegte kartofler med rosmarin
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl revet parmesan
  • 50 g smør
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200°C. Skyl kartoflerne og skær dem i halve.

  2. Steg kartoflerne i en pande med olivenolie indtil de er sprøde udenpå også på skind-siden. Tilsæt hakket hvidløg samt salt og paprika og sauter i et par minutter.

  3. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Fordel revet parmesan over kartofler og steg ved 200°C varmluft i 15 minutter.

  4. Fordel smøret i små terninger over kartoflerne og server straks. 

Noter

Den lidt nemmere udgave:

Bland kartoflerne med olivenolie og alle krydderierne i et ovnfast fad og steg ved 200°C varmluft i 30-40 minutter. Kom revet parmesan over de sidste 15 minutter.