Go Back Email Link

Sprøde ovnstegte kartofler med rosmarin

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl revet parmesan
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C. Skyl kartoflerne og skær dem i halve.
  • Steg kartoflerne i en pande med olivenolie indtil de er sprøde udenpå også på skind-siden. Tilsæt hakket hvidløg samt salt og paprika og sauter i et par minutter.
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Fordel revet parmesan over kartofler og steg ved 200°C varmluft i 15 minutter.
  • Fordel smøret i små terninger over kartoflerne og server straks. 

Noter

Den lidt nemmere udgave:
Bland kartoflerne med olivenolie og alle krydderierne i et ovnfast fad og steg ved 200°C varmluft i 30-40 minutter. Kom revet parmesan over de sidste 15 minutter.