Go Back
Pebernødder med lakrids
Forb. tid
35 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
45 min
 
Antal: 200 stk
Ingredienser
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • ½ dl fløde
  • 250 g hvedemel*
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk hvid peber
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk lakridspulver (kan udelades)
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 100 g smør
Sådan gør du
  1. Pisk sukker og æg til en god æggesnaps. Pisk fløden i ved lav hastighed.

  2. Bland mel og krydderier og tilsæt det til æggeblandingen. Smuldr smørret i og ælt dejen til den er samlet. Sæt evt. dejen i køleskabet 1 times tid.

  3. Tril dejen ud i lange pølser og skær ca. 200 bidder, som rulles til kugler og placeres på en bageplade med bagepapir. De skal placeres med god afstand, da de vokser ret meget. Bag dem af fire omgange.

  4. Bag pebernødderne ved 200°C i 8-10 minutter til de er let gyldne. 

  5. Opbevares i en kagedåse, så de forbliver sprøde og lækre.

Noter

*Brug lidt mel på bordet, når dejen rulles ud.

Tip. Hvis pebernødderne skal have samme størrelse, som de købte, skal der laves dobbelt så mange af denne portion.