Vi elsker disse nemme og sprøde pebernødder, som kan laves både med og uden lakrids. Udover at det smager virkeligt godt og er ekstremt vanedannende, er fordelen ved lakrids, at ungerne ikke kan lide det. Så har vi pebernødderne for os selv – selvom det ikke betyder, at de holder særligt meget længere alligevel.
Der er en del krydderier i pebernødder, og denne blanding indeholder også nellike og vaniljepulver udover standard-krydderierne kanel, kardemomme, peber og ingefær. Det giver en mere intens og lækker smag til pebernødderne.
Det forstærkes af den lakrids, der kommer i den ene af de to portioner, som vi normalt får lavet. Man burde mene, at 3-400 pebernødder er nok til en julemåned, men det er sjældent, at de holder så længe. De smager simpelthen for godt. Men så er det godt, at det kun tager en lille times tid, at lave en ny portion.
Pebernødder med lakrids
Ingredienser
- 150 g sukker
- 1 æg
- ½ dl fløde
- 250 g hvedemel*
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk hvid peber
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk ingefær
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 1 spsk lakridspulver (kan udelades)
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 100 g smør
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg til en god æggesnaps. Pisk fløden i ved lav hastighed.
- Bland mel og krydderier og tilsæt det til æggeblandingen. Smuldr smørret i og ælt dejen til den er samlet. Sæt evt. dejen i køleskabet 1 times tid.
- Tril dejen ud i lange pølser og skær ca. 200 bidder, som rulles til kugler og placeres på en bageplade med bagepapir. De skal placeres med god afstand, da de vokser ret meget. Bag dem af fire omgange.
- Bag pebernødderne ved 200°C i 8-10 minutter til de er let gyldne.
- Opbevares i en kagedåse, så de forbliver sprøde og lækre.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk