Jeg elsker en god sildemad med karrysalat. Denne hjemmelavede karrysild slรฅr dem alle med flere lรฆngder. Den er smagfuld og sprรธd og perfekt til en god marineret sild – og mรฅske en snaps.
Jeg mรฅ indrรธmme, at til en hverdagsmad med sild laver jeg ikke en karrysalat. Der bruger jeg den gode fra brugsen. Men er der julefrokost eller en anden festlig lejlighed med det store kolde bord med marinerede sild, sรฅ hรธrer der en god hjemmelavet karrysalat til.
Find en god sild
Og nรฅr man nu laver sin helt egen karrysalat, sรฅ skal man kรธbe de ordentlige “gammeldags modnede” marinerede sild til. Lidt dyrere – men meget bedre.
Opskriften er nem at lave, sรฅ jeg har egentlig ikke nogen gode undskyldninger for ikke at blande denne karrysalat, nรฅr det er tid til en lรฆkker frokost med sildemadder.
Hjemmelavet karrysild
Ingredienser
Karrysalat
- 2 spsk karry
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk grรฆsk yoghurt (eller creme fraiche 18%)
- 2 skalottelรธg
- 30 g kapers
- 2 รฆbler
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 1 bdt purlรธg
Sildemad
- 1 glas marinerede sild (ca. 250 g)
- 2 รฆg
- 1 rรธdlรธg
- Godt rugbrรธd
Sรฅdan gรธr du
- Rist karry ca. 30 sekunder pรฅ en varm pande uden fedtstof for at trรฆkke aromaerne frem. Kog รฆggene, sรฅ de er hรฅrdkogte og kรธl dem.
- Bland mayonnaise med yoghurt og tilsรฆt karry, finthakkede skalottelรธg, kapers og krydr med salt og lidt peber.
- Skรฆr รฆbler i smรฅ tern og sildefilet i mundrette bidder og vend dem i karrysalaten.
- Pynt med klippet purlรธg og hรฅrdkogte รฆg i kvarte og server sammen med godt rugbrรธd og rรธdlรธgsringe til.
Nyd en karrysild sammen med en god hjemmelavet porsesnaps
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk