Go Back Email Link

Burgerboller med spelt

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 10 boller

Ingredienser

  • 2½  dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g speltmel
  • 350 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Sesamfrø eller Nigellafrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent mælk og ælt med speltmel og halvdelen af hvedemelet.
  • Smelt smørret. Pisk æg og gem lidt til pensling. Tilsæt æg, smeltet smør, sukker og salt.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. 
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter. 
  • Form 10 boller* og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter. 
  • Pensl med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø. Bag ved 230°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

Noter

*Man kan lave op til 16 boller. 10 boller passer til bøffer på ca. 125 g.