Sweet Potato suppe med sød kartoffel og selleri toppet med bacon
Sweet Potato suppe med selleri, gulerødder og chili
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 20 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g sweet potato
  • 300 g gulerødder
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk fennikelfrø
  • 1/2 tsk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 stilk selleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 chili (eller 1/2 tsk chilipulver)
  • 1 tsk røget paprika (eller alm. paprika)
  • 1 l grøntsagsbouillon
Topping
  • Græskarkerner
  • 1 pk bacon i tern
  • Chiliflager
  • 1 dl creme fraiche 9%
Tilbehør
  • Godt brød
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen. Snit de søde kartofler og gulerødder i tern og bland med 1 spsk olivenolie i et ovnfast fad. Krydr med spidskommen, knuste fennikelfrø, timian og salt og peber. Bland det hele godt. 

  2. Steg grøntsagerne i ovnen i 30-35 minutter ved 200°C varmluft indtil de gyldne. 

  3. Snit selleri og løg groft og steg det i olivenolie i 10 minutter ved lav varme. 
  4. Snit hvidløg og chili fint og tilføj det sammen med røget paprika. Steg videre i 1 minut.

  5. Tilføj grøntsagerne fra ovnen og rør det godt rundt med løgene i gryden. Tilføj bouillon og lad det simre i 15 minutter

  6. Rist græskarkerner på en tør pande og steg derefter baconternene sprøde. 

  7. Purer suppen med en stavblender og server rygende varm med en skefuld creme fraiche, græskarkerner, bacon og et forsigtigt drys med chiliflager og peber. Server godt brød til.