Go Back Email Link

Hvid pizza med kartofler, rosmarin og parmaskinke

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 pizza

Ingredienser

  • Pizzadej*
  • 4 spsk rød pesto
  • 300 g kartofler (gerne store)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 g spinat (eller babyspinat)
  • 5 champignon
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1/2 løg
  • 4 skiver parmaskinke
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Lav pizzadejen og rul den ud (eller rul den færdige dej ud). Tænd ovnen på 250°C.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hvis tiden tillader lægges skiverne i koldt vand i ca. 30 minutter, inden de drypper af. 
  • Fordel rød pesto på dejen og læg kartoffelskiverne i et lag. Krydr med salt og peber.
  • Skyl spinat og skær løg og champignon i tynde skiver. Fordel spinat, champignon og mozzarella revet i mindre stykker på kartoflerne. Fordel herefter løgringe.
  • Skær parmaskiverne i tre dele og fordel dem på pizzaen. Dryp med olivenolie og krydr med snittet rosmarin og hvidløg i tynde skiver.
  • Bag pizzaen ved 250°C i ca. 10-12 minutter til osten har fået farve. Server pizzaen varm.

Noter

* Find 2 nemme opskrifter på hjemmelavet pizzadej her