Skær pølsen ½ cm tykke skiver og steg dem let sprøde i en tykbundet gryde i ca. 5 minutter. Tag dem op og læg dem på en køkkenrulle.
Smelt smøret ved medium varme i gryden og pisk melet i lidt efter lidt. Reducer varmen en smule og steg videre under (næsten) konstant omrøring i 20 minutter til blandingen har farve som karamel.
Tilsæt løg og peberfrugt skåret i grove stykker sammen med fintskåret selleri og hvidløg og steg det i 5 minutter.
Rør kyllingbouillon i lidt efter lidt og krydr med cajun krydderi og chipotle. Tilsæt pølserne og hele kyllingfileter og bring sovsen i kog. Skru ned og lad retten simre i 1 time og 30 minutter, mens der røres en gang i mellem.
Kog ris eller lav de ovnstegte kartofler*, så de er færdige samtidig med gumbo'en.Steg bacon til topping. Tag kyllingfileterne op og riv dem med to gafler eller i røremaskinen og kom kylling tilbage i retten. Smag til med lidt salt og peber. Server med ris/kartofler og toppet med stegt bacon og persille. Smag til med lidt stærk sauce.