Go Back Email Link

Cajun kylling gumbo

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 200 g krydret pølse (hvidløgs- eller peberspegepølse)
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 stængler selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ½ l kyllingbouillon
  • 2 spsk Cajun krydderi
  • 1 tsk chipotle (eller chili)
  • 1 kg kyllingfilet
  • Salt og friskkværnet peber

Topping

  • Frisk persille
  • Bacon i tern
  • Stærk sauce f.eks. BBQ sauce med chili

Tilbehør

  • Ris eller
  • Ovnstegte kartofler*

Sådan gør du

  • Skær pølsen ½ cm tykke skiver og steg dem let sprøde i en tykbundet gryde i ca. 5 minutter. Tag dem op og læg dem på en køkkenrulle.
  • Smelt smøret ved medium varme i gryden og pisk melet i lidt efter lidt. Reducer varmen en smule og steg videre under (næsten) konstant omrøring i 20 minutter til blandingen har farve som karamel.
  • Tilsæt løg og peberfrugt skåret i grove stykker sammen med fintskåret selleri og hvidløg og steg det i 5 minutter.
  • Rør kyllingbouillon i lidt efter lidt og krydr med cajun krydderi og chipotle. Tilsæt pølserne og hele kyllingfileter og bring sovsen i kog. Skru ned og lad retten simre i 1 time og 30 minutter, mens der røres en gang i mellem.
  • Kog ris eller lav de ovnstegte kartofler*, så de er færdige samtidig med gumbo'en.
    Steg bacon til topping.
  • Tag kyllingfileterne op og riv dem med to gafler eller i røremaskinen og kom kylling tilbage i retten. Smag til med lidt salt og peber.
  • Server med ris/kartofler og toppet med stegt bacon og persille. Smag til med lidt stærk sauce.

Noter

*Ovnstegte kartofler:
1 kg små kartofler, vasket og skåret i halve, blandes i et ovnfast fad med 4 hele fed hvidløg, 2 spsk olivenolie, 2 spsk cajun krydderi og groft salt.  
Steges i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 40 minutter, til de er sprøde.