Fuldkornsboller
Fuldkornsboller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
2 t
 
Antal: 16 boller
Ingredienser
  • 5 dl minimælk
  • 25 g gær
  • 300 g fuldkornsmel
  • 450 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk akaciehonning (eller sukker)
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunkent mælk og ælt med fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet. 

  2. Smelt smørret. Pisk æg og gem lidt til pensling. Tilsæt æg, smeltet smør, sukker og salt. 

  3. Tilføj resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve i 60 minutter. 

  4. Form 16 boller og tryk lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter. 

  5. Pensl med æg og bag ved 220°C varmluft i 12-15 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.