Go Back
Klassisk burger
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
2 t
Samlet tid
3 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 Brioche Burgerboller (link i noter)
  • 600 g hakket oksekød (mindst 8-12%)
  • 1 løg
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan (ca. 50 g)
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 æg
  • 1+1 dl rasp
Mayonnaise
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk eddike (hvidvin eller æblecider)
  • 1 - 1½ dl smagsfri olie (vindruekerne eller raps)
  • ½ - 1 spsk chipotle (chilipulver)
  • Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • Cheddar
  • 2 løg
  • 1 salathoved
  • 3 tomater
  • ketchup (link i noter)
Sådan gør du
  1. Skær løget i tern og steg det blødt i smør i 5 minutter. Ælt kødet med spidskommen, paprika, det bløde løg, salt og peber. Tilsæt parmesan, sennep, æg og 1 dl rasp og ælt farsen.

  2. Kom bagepapir på en bradepande og hæld ½ dl rasp ud. Form fire flade bøffer og læg dem på raspen. Fordel den sidste ½ dl rasp på bøfferne og stil dem på køl i minimum 30 minutter.

  3. Pisk æg, sennep og eddike sammen med et piskeris. Tilsæt olie i en tynd stråle og pisk godt. Især i starten er det vigtigt at hælde langsomt. Tilsæt olie til mayonnaisen har den rette konsistens (mere olie = tyndere mayo). Rør chipotle i og smag til med lidt salt og peber. 

  4. Skær to løg i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 30-45 minutter. 

  5. Skær salat og tomater og kom dem på køl.

  6. Når bollerne kommer i ovnen, grilles bøfferne ca. 4-5 minutter på hver side,  så de kan nå at hvile i 5 minutter inden servering. Læg cheddar skåret i tynde skiver over bøfferne de sidste 2 minutter af stegningen.

  7. Halver burgerbollerne og rist dem hurtigt på panden/grillen, så de får lidt farve.

  8. Saml burgeren med chili-mayo, salat, tomater, bøf og bløde løg - og en smule ketchup, hvis det er nødvendigt.