Go Back Email Link

Hjemmelavede kartoffelchips

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk friske krydderurter (eller 1 tsk tørret)

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne eller vask dem alt efter smag. Skær dem i tynde skiver - det er nemmest på et mandolinjern. 
  • Læg dem i vand i 10 minutter for at fjerne stivelsen. Hæld vandet ud og dup skiverne tørre.
  • Vend skiverne med olivenolie og læg dem i et lag på bagepapir. Hvis de ikke kan være på en bageplade, laves de af to omgange i ovnen.
  • Drys med med krydderurter (vent med salt) og kom dem i ovnen i 15 minutter ved 200°C varmluft.
  • Når de er gyldne og sprøde tages de ud og drysses med lidt groft havsalt.