Go Back
Hjemmelavede kartoffelchips
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 6 kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk friske krydderurter (eller 1 tsk tørret)
Sådan gør du
  1. Skræl kartoflerne eller vask dem alt efter smag. Skær dem i tynde skiver - det er nemmest på et mandolinjern. 

  2. Læg dem i vand i 10 minutter for at fjerne stivelsen. Hæld vandet ud og dup skiverne tørre.

  3. Vend skiverne med olivenolie og læg dem i et lag på bagepapir. Hvis de ikke kan være på en bageplade, laves de af to omgange i ovnen.

  4. Drys med med krydderurter (vent med salt) og kom dem i ovnen i 15 minutter ved 200°C varmluft.

  5. Når de er gyldne og sprøde tages de ud og drysses med lidt groft havsalt.