Go Back
Boller i Karry
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Hviletid
1 t
Samlet tid
1 t 30 min
 
Antal: 14 personer
Ingredienser
Kødboller
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk salt
  • 2 løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • ½ dl mælk
Karrysauce
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 madæble
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk smør
  • 2 dl hønsebouillon
  • 4 dl mælk (evt. 1 dl fløde)
  • 1 spsk æblecidereddike (eller 1 spsk gastrik*)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk maizena til jævning
Tilbehør
  • 4 dl ris
Sådan gør du
  1. Kog risen efter anvisninger på pakken, når der er ca ½ time til spisetid.

Kødboller
  1. Rør kødet sejt med salt. Riv løget på et rivejern. Tilsæt æg, løg, hvedemel og halvdelen af væden og rør farsen godt sammen.

  2. Lad den hvile minimum 10 minutter (gerne i 1 time) og rør resten af væden i lidt ad gangen til farsen har en passende konsistens.

  3. Bring vand i kog og tilsæt 1 tsk salt. Form farsen til kødboller med en våd spiseske og en våd håndflade og kom dem i let kogende vand i 3-5 minutter. Tag bollerne op, når de flyder til overfladen og læg dem til side, mens saucen laves.

Sauce
  1. Hak hvidløg og løg fint. Snit æblet i tern.

  2. Steg løg, hvidløg, æbler og karry i smør. Tilsæt hønsebouillon, mælk og lad det koge op (er det en festdag erstattes 1 dl mælk af 1 dl fløde). Tilsæt eddike eller gastrik samt salt og peber.

  3. Blend saucen godt (kan udelades) og jævn med maizena.

  4. Læg kødbollerne i saucen og varm det godt igennem inden retten serveres med ris.

Noter

 * Se en nem opskrift på den uundværlige gastrik.

 

** Rispilaf: Steg ½ løg i en gryde. Tilsæt ris og lad dem suge fedtstoffet. Tilsæt vand og kog efter anvisningerne. Tilsæt 1 peberfrugt skåret i tern og stegt bløde på en pande.