Bagte æg og tomater | 6pm.dk
Bagte æg med chorizo og tomater
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g chorizo
  • 4 tomater
  • 1 pk frisk mozzarella
  • 4-6 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Grønt pynt, f.eks. persille, oregano eller basilikum
Sådan gør du
  1. Skær chorizo i mindre stykker og steg det 2 minutter på panden i lidt olivenolie. Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke sammen med chorizo.

  2. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i panden sammen med frisk mozzarella revet i mindre stykker. Lad det stege i 2-3 minutter til tomater er en smule blødere.

  3. Lav små forybninger i tomaterne til æggene og slå dem ud. Kom et låg på panden (jeg bruger gerne staniol med en lille åbning til dampen), og lad det stege i ca 5 minutter til æggehviden er hård og blommen stadig er blød. Krydr med flagesalt og en smule peber.

  4. Pynt med lidt grønt og stil panden på bordet.

Noter

Æg til mange.

Lige så snart der er mere end 4 æg i panden, kan det godt blive lidt overfyldt.
Så bruger jeg enten to pander og deler ingredienserne op, eller også bruger jeg en bradepande. Hvis retten skal i ovnen, skal alle ingredienser, bortset fra æg, tilberedes i en pande. Når saucen er klar, kommes den forsigtigt i en bradepande eller et ovnfast fad og æggene slås ud i små fordybninger. Bages ved 200°C i ca. 8-10 minutter indtil æggehviden er hård og blommen blød.