Go Back Email Link

Mexicansk Lasagne

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk karry
  • 1 tsk chipotle
  • 1 spsk spidskommen
  • 500 g kalkun filet
  • 2 løg
  • 1 ds flåede tomater*
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds sorte bønner (drænet ca 250 g)
  • dl fløde (eller madfløde)
  • dl mælk
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk Knorr kød og grill krydderi
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 pk lasagneplader
  • 500 g frossen spinat
  • 100 g revet mozzarella

Topping og Tilbehør

  • 1 bk cherrytomater
  • dl creme fraiche

Sådan gør du

  • Skær kalkun i strimler, lad spinat tø op og tænd ovnen på 180°C.
  • Rist karry, chipotle og spidskommen kortvarigt i olie. Det må ikke brænde på.
  • Kom kalkun ved og steg det i 5-7 min, til det har fået farve. Tilsæt finthakkede løg efter ca. 3 minutter.
  • Hak tomater og skær peberfrugt i grove tern. Kom tomater, tomatpure, drænede sorte bønner, fløde, mælk og resten af krydderierne ved kødet. Kog op og lad retten simre i 15 min. Smag til med karry samt salt og peber.
  • I et ovnfast fad lægges først en smule sauce med kalkun.
    Derefter lægges et lag med lasagneplader, et lag sauce og et lag spinat, som gentages to gange. Slut af med et lag revet ost.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Når fadet er kommet ud af ovnen, bliver lasagnen bedre, hvis den får lov at sætte sig i 15 minutter.
  • Serveres med cherrytomater og creme fraiche samt en god salat.

Noter

* Jeg køber altid flåede tomater og hakker dem på et skærebræt.