Go Back

Kyllingekebab. Nemt, lækkert og autentisk.

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kyllingeoverlår uden ben
  • ½ løg

Marinade

  • ½ l græsk yoghurt
  • 1 citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk groft havsalt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk tørret koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk kanel

Tzatziki

  • ½ l græsk yoghurt
  • 1 agurk
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret dild (eller 1 spsk frisk hakket dild)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike

Tilbehør efter smag og behag

  • 8 fladbrød, pita eller tortilla
  • 1 Iceberg salat
  • 1 bk cherrytomater/tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 glas oliven uden sten
  • 100 g feta

Sådan gør du

Marinering

  • Bank kyllinglår flade under et stykke film, så de er ca. 1 cm tykke.
  • Bland alle ingredienser til marinaden.
  • Kom kyllingelår i en frysepose sammen med marinade og bland godt. Lad kyllingelårene marinere på køl i minimum 1 time, gerne længere tid.

Stegning

  • Stil ½ løg på den flade side i bradepande, gerne på bagepapir.
  • Kom et træspyd lodret ned i løget og læg kyllinglår skiftevis på tværs.
  • Kom kylling i ovnen ved 200°C i 1½ time til kyllingen er gennemstegt (minimum 68°C i midten). Dæk evt. kyllingetårnet med staniol efter 1 time, hvis det får for meget farve.
  • Lav tzatziki og stil den på køl i en time. Skær tilbehøret og sæt det på køl.
  • Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 minutter. Skær derefter kødet lodret langs træpinden i tynde skiver med en skarp kniv.

Tzatziki

  • Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
  • Rør yoghurt med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, dild, salt og peber og vend agurken i.
  • Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.

Servering

  • Skær iceberg og peberfrugt i tynde strimler.
  • Skær tomater i skiver og rødløg i tynde både.
  • Server den varme kebab sammen med varmede fladbrød, tzatziki, salat, peberfrugt, rødløg, oliven og feta.